18/12/11

Δημιουργία comics online!

To Web2 μας προσφέρει μια σειρά από εργαλεία για τη δημιουργία κόμιξ, ενός πολύ αγαπητού κειμενικού είδους για τους μαθητές μας, μικρούς και μεγάλους.Κάποια από τα πιο δημοφιλή εργαλεία
σας παρουσιάζω παρακάτω.

Πρόκειται για ένα εργαλείο  σχεδιασμένο και για εκπαιδευτική χρήση. Μπορείτε να το xρησιμοποιήσετε ελεύθερα για  δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, αφού κάνετε πρώτα εγγραφή στην ιστοσελίδα. Δημιουργείτε τους δικούς σας χαρακτήρες κόμιξ ή χρησιμοποιείτε τους ήδη προκατασκευασμένους. Mπορείτε να φτιάξετε διάφορες δραστηριότητες και  για χρήση στον διαδραστικό πίνακα.



Είναι ένα ακόμη εργαλείο που έχει σχεδιαστεί και για εκπαιδευτική χρήση. Χρειάζεται να κάνετε και εδώ εγγραφή στην ιστοσελίδα για ελεύθερη χρήση (δοκιμαστική περίοδος των 30 ημερών). Δημιουργείτε μια εικονική τάξη, όπου οι μαθητές μπαίνουν με τον κωδικό που τους δίνουμε και φτιάχνουν τα κόμιξ τους. Παρέχονται μεγάλες δυνατότητες αυτοσχεδιασμού σε σχέση με τη δημιουργία των χαρακτήρων.



Ένα ακόμη εύχρηστο εργαλείο που βρίσκουμε στο διαδίκτυο για να φτιάξουμε κόμιξ.Οι δυνατότητές του δεν είναι τόσο πολλές όπως των προηγούμενων, αλλά όμως μπορείτε να κάνετε εγγραφή για απεριόριστη ελεύθερη χρήση εδώ. 


Ενα πολύ πιο απλό και εύχρηστο εργαλείο το οποίο δεν απαιτεί εγγραφή. Οι δυνατότητές του όμως
είναι σίγουρα πολύ περιορισμένες σε σχέση με τα προηγούμενα.


 http://goanimate.com
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εργαλείο σε περίπτωση που  κάποιος θα ήθελε να δώσει κίνηση και φωνή, να φτιάξει δηλαδή βιντεάκια με κινούμενα σχέδια! Μπορείτε να δείτε  ένα tutorial εδώ
Υπάρχουν προκατασκευασμένα πλαίσια στα οποία οι μαθητές ουσιαστικά γράφουν και εκφωνούν κείμενο δημιουργώντας τις δικές τους ιστορίες με κινούμενα σχέδια.
Καλές δημιουργίες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...