21/2/10

η γλώσσα των νέων...

Θυμόσαστε την αναφορά που κάναμε στηνιδιόλεκτο που χρησιμοποιούν οι νέοι, κυρίως όταν γράφουν ηλεκτρονικά; Παρακάλεσα την κόρη μου να γράψει ένα μικρό κείμενο και σας το παραθέτω. Μου επισήμανε επίσης ότι αν έγραφε το κείμενο στο κινητό θα έγραφε καταργώντας τους κανόνες της ορθογραφίας που στο παρακάτω κείμενο τους ακολουθεί όσο μπορεί...

agpmno.mu.imerologio
Hey.ti.kaneic?egw.pantwc.cimera.peraca.pl.kl.cto.cxoleio.!!!oxi,oxi!mn.fantacteic.tpt.cpudaio…9imace.pu.cu.elega.gia.to.diagwnicma.ctn.iliada?tlk.egra4a.pl.kl!!!yeap!eimai.pl.xarumeni!!egra4a.19.telika..nomiza.oti.ta.eixa.paei.pl.xalia.gt.otan.cizituca.me.ta.koritcia(3ec.tn.maria+tn.nena)mu.eixan.pei.oti.autec.eixan.balei.allec.apanticeic…alla.tlk.eixa.dikio!!ah..mn.to.3exaco!!!avrio.exei.gene9lia.i.marianna.Leme.me.oli.tn.ta3i.na.tc.kanume.surprise!!!kanonica.me.tin.fofi.na.parei.auti.tn.turta.ke.ego.9a.paro.na.fuckoco.ta.balonia.kai.9a.einai.ola.ok!auta.gia.cmr..9a.cu.gra4w.avrio.na.cu.po.poc.ta.peraca…filia!!!


Ικανοποιημένη που μπόρεσα σχετικά εύκολα να αποκρυπτογραφήσω το κείμενο της ζήτησα και ένα δείγμα μηνύματος στο κινητό. Εκεί τα πράγματα όπως θα διαπιστώσετε δυσκολεύουν περισσότερο.

Oxi.kl.ime.ala.dn.bori.n.m.pai.knc.t.leme!flk!

Η συζήτηση συνεχίζεται στο μάθημα της Δευτέρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...