27/1/09

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έχουν ανακοινωθεί στο portal της Επιμόρφωσης Β' Επιπέδου Μπαίνετε στο σύστημα MIS με τους κωδικούς που έχετε. Αν τους έχετε χάσει θα πρέπει να κάνετε ανάκτησή τους.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!!!

3/1/09

Ελληνικός λόγος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα για φιλολόγους και όχι μόνο είναι ο "Ελληνικός Λόγος" . Περιέχει τα Αρχαία Ελληνικά κείμενα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Τα κείμενα εκφωνούνται ανά φράση από επαγγελματίες ηθοποιούς και ανά φράση επίσης εκφωνείται η μετάφρασή τους. Επίσης υπάρχουν οι μεταφράσεις τους κατά λέξη(αριστερά η αρχαία και δεξιά ή νέα) και οι ανά φράση με τον ίδιο τρόπο. Σε κάποιους συγγραφείς υπάρχει και η αναλυτική σύνταξη. (Λυσίας της Β΄ Λυκείου, Ξενοφών της Α΄ Λυκείου, κείμενα της Β΄ Γυμνασίου.)
Σύμφωνα με τις μετρήσεις των υπεύθυνων για την ιστοσελίδα, ένας μαθητής χρειάζεται
περίπου πέντε λεπτά για να αφομοιώσει το νόημα και να μάθει τη μετάφραση του αρχαίου κειμένου για το επόμενο μάθημα. Η ιστοσελίδα επίσης περιέχει 48 παραδοσιακά παραμύθια, που προέρχονται από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας και καταγράφηκαν από φημισμένους παραμυθάδες από το 1845 μέχρι το 1970.

Καλή χρονιά!


Εύχομαι το κρύο με το οποίο υποδεχθήκαμε τη νέα χρονιά να μην αγγίξει τις καρδιές μας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...