16/9/08

Κατέβασμα βίντεο από ιστοχώρους, όπως το YouTube

Εκτός από τις εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για κατέβασμα βίντεο από ιστοχώρους, όπως το YouTube- κάτι που το είδαμε στο χθεσινό μάθημα- η πιο απλή λύση είναι η χρήση βοηθητικών ιστοχώρων, όπως ο YouTubeCatcher ή το KEEPVID. Δοκιμάστε τους!!!

Κάτι πιο αξιόπιστο, αλλά λίγο πιο περίπλοκο ως διαδικασία είναι η χρήση του Mozilla Firefox για περιήγηση στο διαδίκτυο και του κατάλληλου πρόσθετου προγράμματος (add-on), όπως π.χ. το VideoDownload Helper.
Στο ιστολόγιο συναδέλφου το οποίο δημιουργήθηκε για να καλύψει παρόμοιες ανάγκες με τις δικές μας, μπορείτε να βρείτε άκρως κατατοπιστικές πληροφορίες.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι το αρχείο που αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας είναι τύπου flv (flash video). Για να παίξετε αρχεία flv, χρειάζεστε ένα καλό πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, όπως ο VLC Player ή ο Media Player Classic (και τα δύο δωρεάν).

Εναλλακτικά, μπορείτε να μετατρέψετε τα αρχεία flv σε κάποια άλλη μορφή video, όπως avi, mpg, mov, wmv με τη βοήθεια ενός προγράμματος επεξεργασίας - μετατροπής αρχείων βίντεο (video converter). Στο ίδιο ιστολόγιο μπορείτε να βρείτε οδηγίες και για αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...